Picture

Të dielën në Pejë, në palestrën sportive “Karagaqi”, është mbajtur turneu ndërkombëtar i xhudos, 
“Judo for Peace”.

Në këtë turne morrën pjesë rreth 200 garues nga të gjitha klubet e Kosovës dhe nga klubet e shteteve fqinje si: Shqipëria,Mali i Zi,Maqedonia,Romunia dhe Turqia.Turneu është mbajtur në grupmoshat e Pionerëve të vjetër,Kadetëve dhe Seniorëve.

Drejtësinë e kanë ndarë këta gjygjtarë: Hajrullah Ternava, Shahin Behrami, Fatmir Salihu, Mevlyd Arifi dhe gjyqtarja rumune,Lena Sterea.

Mysafirë special në këtë garë ishte presidenti i klubit të xhudos Galatasaray nga Turqia.

Federata e Xhudos së Kosovës promovoj ish trenerin e xhudos, z.Hajrullah Tërnavën në gradën (V Dan),dhe z.Shefqet Ukella në gradën (I Dan).

Në fund u shpërndanë medalje për garuesit dhe Kupa për ekipin më të suksesshëm, garuesin e huaj më të suksesshëm dhe garuesin vendas më të suksesshëm.


Ekipi më i suksesshëm :
Klubi i Xhudos “Ippon” Pejë

Garuesi i huaj më i suksesshëm :
Indrit Cullhaj    Shqiperi

Garuesi vendas me i suksesshem :
Andi Asllani     “Ippon” Pejë 

Rezultatet jane si në vijim (Vetëm medaljet e arta) :

Grupmosha-Pionierët e Rinj :

Kategoria -38 kg
1. Stefan Preleviq                Mali i Zi

Kategoria -42 kg
1. Nurkoviq Jahja              Mali i Zi

 Kategoria -46 kg
1. Roland Vasia                 Shqipëria

Kategoria -50 kg
1. Chicin Alexandru        Romania

Kategoria -55 kg
1. Uranik Gashi             KXH “Ippon” Pejë

Kategoria -60 kg
1. Sulca Adrian           Romania

Kategoria -66 kg
1. Alen Kalac               KXH “Ippon” Pejë

Kategoria -73 kg
1. Shpat Zeka              KXH “Ippon” Pejë

Kategoria +73 kg
1. Dejvid Loka          Shqipëri

Grupmosha Kadet

Kategoria -50 kg

1.Sulltan Latifi KXH “Trepca” Mitrovice

Kategoria -55 kg
1.Endrit Berisha KXH “Ippon” Peje

Kategoria -60 kg
1.Indrit Cullaj Shqiperi

Kategoria -66 kg
1.Jon Vrenozi Shqipëri

Kategoria -73 kg
1.Todorovic Danilo Mali i Zi

Kategoria -81 kg
1.Jankovic Luka Mali i Zi

Kategoria -90 kg
1.Valbon Kokollari KXH “Prizreni” Prizren

Kategoria +90 kg
1.Erson Rama Shqiperi

Grupmosha Senior

Kategoria -60 kg
1. Indrit Cullhaj      Shqipëri

Kategoria -66 kg
1. Akil Gjakova        KXH “Ippon” Pejë

Kategoria -73 kg
1. Fatos Tabaku                 KXH “Ippon” Pejë

Kategoria -81 kg
1. Besfort Nallbani        KXH “Ippon” Pejë

Kategoria -90 kg
1. Andi Asllani              KXH “Ippon” Pejë

Kategoria -100 kg

1. Bauroviq Milosh        Mali i Zi

Grupmosha Femrat

Kategoria -36 kg
1. Erza Muminoviq        KXH “Ippon” Pejë

Kategoria -40 kg
1. Iovita Roberta           Romania

Kategoria -44 kg
1. Fationa Kasapi          KXH “Ippon” Pejë

Kategoria -48 kg (Kadete)
1. Besiana Kelmendi     KXH “Ippon” Pejë

Kategoria -48 kg (Pionere)
1. Seypa Basonar        Turqi

Kategoria -52 kg (Seniore)
1. Fjolla Kelmendi      KXH “Ippon” Pejë

Kategoria 52 kg (Kadete)
1. Diellza Bunjaku      KXH “Kastrioti” Ferizaj

Kategoria -57 kg
1. Flaka Loxha             KXH “Ippon” Pejë

Kategoria -63 kg
1. Klikovac Bozeq     Mali i Zi

Kategoria  78 Kg
Kubra Kara – Turqi


Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar
  Subscribe  
Notify of